Samostojna hiša
70.000 €
Zabukovica 127, Žalec, Slovenia
Slike
Map
Street View
Tloris

Kupi nepremičnino brez provizije

Opis nepremičnine

V naselju Zabukovica na sončni legi prodamo posest v velikosti 3.106 m2, sestavljeno iz štirih parcel, ki so ločeno vpisane v ZK. Možen je nakup posamezne parcele v velikosti 1.085 m2. Zemljišče v večini obsega travnike, en del je zasajen z vinsko trto, drug del pod naklonom pa s sadnim drevjem in orehi.

Na posesti se nahajata dva objekta. Prvi je starejša stanovanjska hiša pritlične izvedbe, ki je delno podkletena. Zidana je bila že leta 1846, leta 1967 se je dogradila, vendar je v slabem stanju, zato je verjetno najboljša možnost rušitev in nova gradnja. Na voljo je priključek za elektriko, javni vodovod in ostalo infrastrukturo, v bližini je vrt.

Drugi objekt predstavlja gospodarsko poslopje, ki je grobo pozidano do 3. gradbene faze in za katerega je že izdano gradbeno dovoljenje za 30 m2 razširitev, potrebna je sanacije in finalizacije, tako da je kupcu omogočena možnost, da si po lastnih željah uredi bivališče. V njem so trenutno drva in ostala oprema, ki so potrebna za kmetovanje.

Mogoča je tudi menjava nepremičnin za manjšo atrijsko hišo oz. stanovanje v pritličju.

Opis lokacije

Dostop je po asfaltirani cesti Celje–Žalec–Griže–Zabukovica. Avtobusno postajališče je oddaljeno 800 m, vsa ostala infrastruktura (pošta, trgovine, vrtec in šola) je v Grižah, zdravstveni dom pa v Žalcu (cca 5 km).

Opis nadstropja
Klet
Klet je neobdelana, služi za spravilo sadja in zelenjave.
Pritličje
V hodniku se nahaja shramba in dostop do kopalnice s sanitarijami. Nato sta spalni prostor in soba, ki je namenjena garderobi. Bivalna kuhinja z jedilnico služi tudi kot dnevni prostor. Poleg kuhinje je še manjša soba.