Samostojna hiša
65.000 €
Dvorska vas 31, Velike Lašče, Slovenia
Slike
Map
Street View
Tloris

Kupi nepremičnino brez provizije

Opis nepremičnine

Stavba predstavlja staro kmečko hišo, zgrajeno l. 1838. V sestavu te male posesti sta še ekstenzivni sadovnjak in skedenj, vse na ločenih parcelah skupne površine zemljišča 774 m2. Tloris stavbe meri približno 16 x 9 m, višinski gabarit pa zajema K + VP + visoko podstrešje. Stavba je zidana z mešanim gradbenim materialom (opeka, kamen, les), pri čemer so zunanje stene zidane s kamnom v debelini 60-70 cm. Stropna konstrukcija nad kletjo in nad pritličjem je masivna obokana. Tla so delno lesena, delno kamnita, stene in stropi ometani ter beljeni. Okna so lesena, dvojna dim. 100/120, 120/120 cm, vrata pa iz masivnega lesa. Ostrešje je leseno pokrito z opečnato kritino. Stavba je opremljena s priključki za vodo, elektriko, telefon in greznico. IT optični kabel je položen ob hiši. Za ogrevanje je ohranjena stara kmečka lončena peč.

Za ljubitelje je zaradi svoje starodobne arhitekture in masivne konstrukcije stavba zanimiva za obnovo in posodobitev.

V nasprotnem primeru je možna rušitev in gradnja nove stavbe.

Opis lokacije

Stavba se nahaja v središču male, mirne vasi sredi pogozdenih gričkov in kmetijskih površin, obdana z ostalimi vaškimi hišami, vmesnimi sadovnjaki in vrtovi. Nekatere od njih so obnovljene. Vas je urejena, dostopne poti so asfaltirane.

Avtobusno postajališče je 2 km stran. Ostala infrastruktura: šola, ZD, pošta, banke in različne trgovine so v Velikih Laščah, Ribnici oz. Novi Vasi, ki so oddaljene do 16 km.

Opis nadstropja
Klet
V kleti se nahajajo gospodarski prostori.
Pritličje
V visokem pritličju so stanovanjski prostori, ki zajemajo vežo, prehodno črno kuhinjo, veliko dnevno sobo z lončeno pečjo, spalnico, sobo in kopalnico.
Mansarda
Visoko podstrešje je še neizkoriščeno.