Posest
Kamnik, 1160/25 , Kamnik, Slovenia
255.000 € (9 €/m2)
Podrobnosti o nepremičnini
Velikost
28632
Slike
Tloris
Opis
Ureditev predvideva gradnjo 23 lesenih hiš (koč), v katerih bodo urejeni po en apartma za oddajo v turistične namene. Zraven je ob vhodu na območje zasnovan večji skupni objekt, kjer se nahajajo skupni in servisni prostori. Hiše bodo grajane v lesu in kamnu (fasada), kritina bo lesena iz skodel. Arhitekturno se objekti zgledujejo po planšarskih kočah na Veliki planini in sorodni kmečki arhitekturi. Ker na območju ni komunalne infrastrukture, bo naselje komunalno samozadostno. Voda se bo zagotavljala prek lastne vrtine, elektrika se bo zagotavljala s sončno elektrarno in preko kotla na biomaso oz. sekance, ki bo zagotavljala tudi toplotno energijo. Kanalizacija bo speljana v biološko čistilno napravo.

Prodaja se del parcele, ki je po namembnosti opredeljen kot zemljišče za turistične namene v izmeri prb. 2,8 ha, vendar je možen tudi dokup gozda okoli parcele, saj je lastnik isti. Parcelacija zemljišča bo urejena v skladu z željami in potrebami kupca, predvidena pa je prodaja še dodatnih 2 ha gozda (kot je prb. razvidno iz mapne kopije).
Opis lokacije
Posest leži na zelo ugodni legi med Kamnikom in Starim gradom in je lahko dostopna po asfaltirani občinski cesti, urejen je tudi že dovoz.

Zaradi razgledne lege v naravnem območju je območje primerno za turistično dejavnost, ki je samozadostna in v sozvočju z naravo. V skladu s tem je bila na Občino že poslana pobuda za spremembo namembnosti zemljišča za možnost izgraditve ekološkega turističnega naselja. Ureditev naselja, način gradnje in materiali se zgledujejo po tradicionalni kmečki in planšarski arhitekturi, ki zelo zaznamuje območje okrog Kamnika (Velika planina, Menina planina).

Turističnemu potencialu sledijo še druge idejne zasnove in načrti na tem področju, saj se na Starem gradu že gradi razgledna ploščad, ki bo po mnenju strokovnjakov pritegnila veliko število obiskovalcev zaradi izjemnega razgleda. Poleg tega je v načrtu še izgradnja sankališča za poletno sankanje, zip linea in športnega centra. Potencial je izjemen, manjkajo le še namestitvene kapacitete, ki bi jih lahko zagotovili ravno s tem projektom. Zeleni turizem cveti, zakaj ne bi še v Kamniku?