Samostojna hiša
148.000 €
Selo nad Polhovim Gradcem 24, Polhov Gradec, Slovenia
Slike
Map
Street View
Tloris

Kupi nepremičnino brez provizije

Opis nepremičnine

Idilična posest, ki jo sestavljajo 4 pritlične stavbe na delno ravnem, delno rahlo nagnjenem gozdnatem pobočju hriba nad koritom potoka, ki teče ob sami meji posesti. Posest sestavljajo manjša stanovanjska hiša s paviljonom in žar kaminom, bazenom za kopanje in vodnim zajetjem na višjem delu terena ter stavbe garaže, strojnice vodne elektrarne, drvarnice in delavnice na spodnjem delu tik nad potokom. Dostop z makadamske poti na posest je urejen preko betonskega mostička. Vse stavbe so zidane dvokapnice, redno vzdrževane in solidno ohranjene. Posest se oskrbuje z vodo iz lastnega zajetja (kapaciteta 5 m3), elektriko iz javnega omrežja in dodatno elektriko iz vodne elektrarne moči 3 kW.

Opis lokacije

Slikovita narava ob posesti na pobočju hriba, ki spada v zaščiteno območje Polhograjskih dolomitov, se odpira v malo dolino z dostopno makadamsko cesto in sosednjimi hišami. Glavna, lokalna asfaltirana cesta pripelje iz smeri Polhovega Gradca 4 km stran, 15 km oddaljene Ljubljane oz. 20 min. vožnje oddaljene Škofje Loke. Tu je narava, na nadmorski višini 470 m, s prijetno klimo, čisto vodo bližnjih potokov, srnami in drugimi gozdnimi živali, povsem neokrnjena ter vabljiva za hojo po gozdnih poteh do bližnjih kmetij, na Gabrše, Ogrinc ali Grmado.

Opis nadstropja
Pritličje
Razporeditev prostorov: predprostor, shramba, jedilnica, kuhinja, kabinet, dnevna soba. Vsi prostori so finalizirani s talno keramiko in parketom, stensko keramiko in lesenim opažem, ki je tudi na stropu. Okna so vsa lesena: klasična dvojna, vezana ter dvojno termopan zastekljena panoramska stena v dnevni sobi, vsa opremljena z notranjimi žaluzijami in polkni.
Mansarda
Razporeditev prostorov: dve sobi in loža. V zgornje prostore vodijo notranje lesene stopnice in malo električno dvigalo.