Samostojna hiša
265.000 €
Lanišče 15, Škofljica, Slovenia
Slike
Map
Street View
Tloris

Kupi nepremičnino brez provizije

Opis nepremičnine

Manjša posest s staro kmečko stanovanjsko hišo in gospodarskim poslopjem še iz časa obstoja kmetije ponuja možnost ureditve treh ločenih stanovanjskih enot ali poslovnega prostora za kakšno mirno dejavnost. V preteklem času je stavba bila nekajkrat obnovljena po fazah, tako da danes nudi popolno udobje za sodobno življenje in delo.

Stavba je delno podkletena z dvema shrambama, v pritličju in mansardi pa se nahajajo urejeni stanovanjski prostori, v mansardi še delno nedokončani. Poleg stanovanjske stavbe se nahaja večje gospodarsko poslopje z dvema prostoroma, dostopnima direktno z ulice, ter visokim podstrešjem, ki je dostopno z gornje dvoriščne strani. Možno ga je preurediti v bivalne ali delovne prostore.

Zunanje površine so urejene kot tlakovano dvorišče, manjši a bogat sadovnjak z vrtno uto, zelenjavni vrt z okrasnimi rastlinami na robu. Odprte površine dvorišča lahko služijo za parkiranje do 5 vozil.

Stanovanjska stavba je klasično masivno grajena z debelimi zidovi in originalnimi velbanimi stropnimi konstrukcijami, pri čemer so končni stropi znižani. Vse notranje talne površine so dokončno obdelane. V sobah je parket, laminat in ladijski pod, v veži kamen, v kuhinji in kopalnici pa keramika. Stene so ometane in beljene oziroma obložene s keramiko. Stropi so delno ometani in beljeni, delno pa obloženi z lesom. Stavbno pohištvo sestavljajo lesena okna, dvojno zastekljena z notranjimi žaluzijami, ter lesena furnirana notranja vrata.

Opis lokacije

Lokacija posesti se nahaja v mirnem predelu naselja Lanišče, v območju stanovanjskih hiš in vrtov, na južnem pobočju bližnjih hribov pred Molnikom, dober kilometer stran od središča Škofljice.

Opis nadstropja
Klet
Razporeditev: cca 36 m2, shramba in kurilnica.
Pritličje
Razporeditev: cca 98 m2, predprostor, veža s stopnicami v mansardo, kuhinja s shrambo, dnevna soba, spalnica, garderoba, kopalnica, WC, terasa.
Mansarda
Razporeditev: cca 86 m2, 5 sob, nedokončana kopalnica, loža. Vsi priključki so pripeljani v mansardo, tako da je možno urediti ločeno stanovanjsko enoto.